Produkter för super fin mjöl (3)

Protein

Protein

Proteintillverkning från insekter Tillsammans med våra samarbetspartners arbetar vi på ett program för att utvinna proteiner från insekter. För konsumenten är insekter fortfarande en främmande föda. Enligt våra prognoser kommer detta dock att förändras under de kommande åren. Även de rättsliga ramarna skapas långsamt för detta. Ju bättre. För insektsprotein är ett miljövänligt proteinalternativ som dessutom täcker ett brett spektrum av aminosyror.
Sirap

Sirap

Melass är en mycket viskös sirap med en mörkbrun till svart färg. Som råmaterial för livsmedelsindustrin ger melass en karaktäristisk lakritsliknande, bittersöt smak och naturlig färgning – allt utan användning av E-nummer.
Maltit

Maltit

Maltit - kalorireducerat sockerersättningsmedel Maltit (E965) är ett kalorireducerat sockerersättningsmedel som smakar liknande som socker. Med en sötma på cirka 90% av socker kan maltit nästan ersätta socker 1:1. Konsumtion av maltit ger en mycket liten ökning av blodsocker- och insulinnivåerna och innehåller endast ungefär hälften så många kalorier som socker. Maltit används bland annat för tillverkning av godis, kakor, choklad, desserter av alla slag, glass, sylt, tuggummi, etc. Vid dagliga doser över 30-50 g för vuxna kan en laxerande effekt uppträda. Därför rekommenderas ett dagligt intag på max. 30-50 g.